zondag 9 januari 2011

A Fool Such as I
De jaren zestig: een nieuwe tijd is aangebroken en de wereld trilt op zijn grondvesten. Amsterdam wordt uitgeroepen tot het magisch centrum van de wereld, en een van de mensen in de voorste linies is de Nederlandse kunstenaar Simon Posthuma. Halverwege het decennium reist Posthuma met zijn partner Marijke via Parijs, Athene, Marokko, Spanje en Ibiza naar Londen, waar ze het legendarische designteam The Fool oprichten. Tijdens de Summer of Love van 1967 geven zij met hun psychedelische kunst letterlijk en figuurlijk vorm en kleur aan Swinging London. Zo maken zij outfits en platenhoezen voor The Beatles, Cream, The Hollies, Boudewijn de Groot en Procol Harum en ontwerpen ze samen met Lennon en McCartney de legendarische Apple Shop.

Autobiografie van een icoon
van de jaren zestig

In 1968 vertrekt The Fool naar New York om een plaat op te nemen, en vervolgens reizen ze door naar Los Angeles, waar ze al snel worden opgenomen in de Hollywoodscene met grootheden als Mama Cass Elliot, Joni Mitchell en Peter Fonda, en verwerven ze grote bekendheid met hun beschildering van het Aquarius Theatre, waar de musical Hair speelt.

"A Fool Such as I" is het verhaal van de enige Nederlander die zo nauw heeft samengewerkt met alle iconen van de jaren zestig en zeventig en "still lives to tell". Het boek is een grootse schelmenroman die leest als een rollercoaster en bevat zeldzame fotoos van onder anderen John Lennon, George Harrison, Cream, Graham Nash, Timothy Leary, Raquel Welsh, Mama Cass Elliot en Booker T. Jones.


ISBN13 9789046804339

Geen opmerkingen: